h1

Årets Mac-happening

fredag 9. januar 2009

macheistJa, hvis vi ser bort fra MacWorld, da (som jo ikke er helt det samme uten Steve Jobs selv).

MacHeist er i gang igjen.

Jeg var med første gang i fjor (2007/2008). Meldte meg som «agent», og hadde noen spennende kvelder i desember/januar. MacHeist er nemlig en utrolig morsom måte å skaffe Mac-programmer på. Programmer man ikke visste at man trengte. (Vel noen av dem trenger man fortsatt ikke, men arti læll.)

Jeg er jo et menneske som elsker spill i alle sjangre.

MacHeist handler om å løse en mengde oppdrag som består i gåter, mysterier og simulert web-spionasje. Belønningen, i tillegg til masse moro, er fra ett til flere programmer – gratis – ved hvert fullførte oppdrag.

Når alle oppdragene er fullført avsluttes det hele med en «bundle» med programmer til sterkt redusert pris (opptil 90% rabatt). Hvis du i har fullført alle de foregående oppdragene i MacHeist, får du i tillegg en god rabatt oppå dette igjen.

Det kan være ganske vanskelige oppgaver, og det krever gjerne en del kunnskaper innen en rekke felter (gjerne innen Internett og programmering), kanskje må man være litt nerd også 😉
Her er en gjennomgang av en av fjorårets «heister», som et eksempel:
http://mhwiki.channelblue.net/wiki/MacHeist_2:Heist_1

Men både på forumet og irc finnes det mange som løser oppdragene sammen, så når man står fast – eller når man har funnet løsningen kjappere enn alle de andre (noe som kan være et adrenalinkick av de sjeldne) – så hjelper man hverandre der.

Hvis du vil henge deg på, er det i skrivende stund fortsatt ikke for sent å bli med på MacHeist III. Innledende oppdrag er i gang, og vil være tilgjengelig for etternølere en liten stund ennå, men ikke mange dagene (timene?).  🙂

En av oppgavene fra årets første «heist»

En av oppgavene fra årets første «heist»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: