h1

Stilige ord og uttrykk (1)

onsdag 18. februar 2009

Av og til kommer jeg over ord, ofte sammensatte, som smaker godt på tunga. Ord som får en så spesiell rytme og/eller en spesiell kombinasjon av lyder, at jeg blir sittende å gjenta ordet flere ganger etter at jeg har hørt det.

Etterhvert begynte jeg å skrive opp disse ordene som dukket opp.
Jeg begynte også å skrive opp uttrykk som var morsomme eller spesielle på sin måte.

Her er noen eksempler på stilige ord:

Fiskefusk – Det første ordet jeg noterte meg. Det handlet om en stor sak rundt fusk med fiskekvoter, og var et ord som gikk igjen nærmes daglig i denne perioden.

Tippetopp – En sjef i Norsk Tipping måtte trekke seg, og den nye fikk bedre lønsbetingelser. Et eller annet snodig var det visst uansett med den saken. De ble begge ble omtalt som «tippetopp».

Puppepop – Lene Alexandra, my boobs are ok… Trenger jeg si mer? (Annet enn at «puppepop» får svimlende 6,9 milloner treff på Google…)

Kanokona – Mann meldt savnet etter kanotur, men dukker plutselig opp mange år senere. Det viste seg at «kanokona» visste mye mer enn hun ville innrømme… «Kanokona» får hederlige 88 treff på Google.

Kosepose – Nidars pose med Stratos.

Fårelår – Sagt på årsmøtet til Grupo Esperantista de Trondheim den 19. februar 2008 da det ble spørsmål om hva femuro var på norsk.

Munkedunk – Et av nyordene på Nytt på nytt den 29. februar 2008. To Hare Krishna-munker i Oslo spilte trommer så høyt at naboene gikk til sak.

Erotikkbutikk – Hørt på NRK Dagsrevyen 16. juli 2008. En erotikkbutikk var i strid med Posten Norge om et slagord. Erotikkbutikken het «Oss imellom».

Flere stilige ord følger senere…
[EDIT: Stilige ord og uttrykk (2)]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: