h1

«Lingvaj paĝoj» endelig ferdig!

lørdag 6. juni 2009

Lingvaj paĝojI noen år nå har jeg holdt på med et tilsyneslatende endeløst bokprosjekt. Det har skortet mest på tid, og litt på motivasjon innimellom.

Boka er på 112 sider, og dens fulle tittel er Dek kvin jaroj da Lingvaj paĝoj. Elektitaj tekstoj el Norvega Esperantisto 1990–2005. (Femten år med språksider. Utvalgte tekster fra Norvega Esperantisto 1990–2005.) Dette er en samlig med språkrelaterte artikler hentet fra medlemsbladet til Norsk Esperanto-Forbund.

Norvega Esperantisto har i mange år hatt en spalte med navnet «Lingvaj paĝoj» (språksider) hvor det har vært satt fokus på språket esperanto, dets grammatikk, ordforråd, utfordringer og andre finurligheter. De fleste artiklene er på norsk, men noen er også på esperanto.
Det er selvfølgelig ikke mulig å få med alle artiklene i en slik samlig, men jeg tror jeg har fått med de viktigste.

De fleste artiklene er signert Johan Hammond Rosbach (1921–2004), en bauta i norsk esperanto-sammenheng. I Norvega Esperantisto hadde han blant annet en lang artikkelserie med oversikt over preposisjoner på esperanto. Alle disse er kommet med i boka. Han begynte også på en artikkelserie med affikser, men denne rakk han dessverre ikke å fullføre. Men det han rakk å skrive, er tatt med.

Opplaget ble hentet på trykkeriet i dag, og det er utrolig godt å være ferdig! Nå håper jeg bare at folk er interessert i å kjøpe den.

Prisen er satt til kr 175,- + ev. porto.
Dem som måtte være interessert i et eksemplar, kan sende meg en mail (enten til min vanlige adresse eller til abjupa[a]gmail.com).

Så er det vel bare å gå i gang med neste prosjekt…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: