h1

Yrkesstolthet

tirsdag 11. august 2009

Adressa og andre medier melder at Pia Haraldsen er tilbudt rolle som presten når Haugesund teater nå setter opp Shakespeares «Romeo og Julie». Og det uten å gå på en eneste audition, og uten å ha noe skuespiller-erfaring overhodet («skoleteater» regnes kanskje som like relevant erfaring for profesjonelle skuespillere som «heimkunskap» er det for profesjonelle kokker…?)

Sjefen for Trøndelag teater, Otto Homlung, «raser» i alle fall. Og man kan jo forstå ham. Det er ikke mange yrker man bare kan spasere inn fra «gaten» og forvente å gjøre en like bra jobb som dem som er utdannet i faget. Og som de fleste andre har da også skuespillere (og deres regissører) yrkesstolthet. Det skulle bare mangle.

Pia belyser kanskje selv noe av problemet når hun «innrømmer at hennes eneste forhold til ‘Romeo og Julie’ er at hun har sett filmversjonen»…

Så gjenstår det å se om hun blir en publikumsvinner. Ja, kanskje blir hun til og med en fantastisk prest. Hvem vet? Dessuten finnes det mange som vi i dag anerkjenner som gode, selvskrevne og ukontroversielle skuespillere, som aldri har hatt noen formell utdannelse. Så ett sted må vel også Pia begynne?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: