h1

Klassisk filmplott?

lørdag 17. april 2010

De siste dagene har luftrommet over Europa vært stengt på grunn av askeskyen fra Eyjafjallajökull. Ikke bare er mange passasjerer rammet, men mange ansatte i europeiske flyselskaper rissikerer permitteringer, og det som verre er, om dette blir langvarig.

(Foto: NASA / MODIS Rapid Response team)

Noen rykker da ut i media og mener at dette bare er hysteri fra myndighetenes side. Norwegians Kjos mener at asken er farlig, men om vi hadde hatt bedre målinger så kunne vi likevel flydd mange steder der det ikke var fare for askeskyer.

En SAS-flyger går enda lenger og hevder at disse skyene som er kommet inn over landet ikke er farlige å fly gjennom i det hele tatt, og at «dette er århundrets største hysteri».

Jeg skal ikke uttale meg om hva som er korrekt her. Det som dukker opp i hodet mitt er plottet til en klassisk Hollywood-film hvor helten og hans/hennes familie er strandet et sted sammen med en hel del andre mennesker fordi det ikke er trygt å fly/svømme/hoppe derfra. Så er det etterhvert en egositisk dust av en besserwisser som ikke gidder å vente lenger, og klarer å overtale en god del mennesker om at det slett ikke er farlig å forlate stedet. Nei, det hele er rett og slett bare en konspirasjon.

Helten med familie og noe få andre blir selvfølgelig ikke med den hovne bleien, men må med forferdelse se på at dusten og alle som følger ham styrter/drukner/faller i døden.

En lang prøvelse senere blir helten og de gjenværende berget av redningsfolk eller militære styrker.

Det var dette plottet jeg kom til å tenke på da jeg leste artikkelen om SAS-piloten, og så for meg at en desperat pilot en dag får med seg masse andre desperate folk (som også tror at det hele er en konspirasjon) inn i et fly, ignorerer flyforbudet, klarer å lette – og styrter i fjellheimen 30 minutter senere.

Og 10 år etter blir det film av det.

Husk da at du leste det her først 😉

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: