h1

En fersk katteeiers følelsesliv

torsdag 29. juli 2010

Det vekslende følelseslivet til en fersk katteeier kan summeres på følgende vis: bekymringen over at de søte små ikke har hatt avføring de siste tolv timene og lettelsen over å finne et par klaser ved neste dotømming.

Ja, vi har fått oss kattunger. To søte små jenter som er søstre. (Jovel, kattunger er jo alltid søte.) Én brun tiger som har fått navnet Tigris Felisa Missydotter og én svarthvit som har fått navnet Nera Bianca Missydotter. I det daglige kalles de Tigris og Nera.

Nera og Tigris koser seg i sofahjørnet

De sover mye om dagene og når de er våkne raser de rundt i leiligheten på jakt etter hverandre. Unntatt når de er trøtte, da trives de best å ligge rundt hverandre, og det går knapt nok an å skille dem.

Det fine er at selv om de raser rundt aldri så mye når vi går og legger oss, så roer de seg ikke lenge etter og holder seg i ro gjennom hele natten. Helt til de merker at vi begynner å våkne. Da begynner de å rase rundt igjen. Det morsomme er at de kan lekeslåss skikkelig vilt, og se skikkelig sure ut. Så oppdager en av dem den viftende halen til den andre – eller sin egen hale – og vips, blir oppmerksomheten rettet mot den viftende halen og leken blir gøy igjen og hun kaster seg etter halen. Helt til den andre angriper på nytt, da er det full fres igjen.

Tigris og Nera i et litt mer spent øyeblikk i sofahjørnet.

Nera er den som er mest engstelig av seg, men samtidig er det hun som klatrer rundt overalt og er sjef i matfatet. Matfar og matmor er allerede ganske merket på hender og føtter av skarpe klør og tenner. Merkene på beina er etter flere av Nera sine klatreforsøk. Hun kommer seg til litt over kneet før jeg knekker sammen i smerte. Skarpe klør gjennom tynne bukser = smertehyl. Da er det mindre smertefullt når de hiver seg etter føttene med ullsokker på.

Vi går en spennende høst i møte, skjønner jeg. Jardar har skrevet litt om jentene våre her.

2 kommentarer

  1. […] Judith har skrive litt om jentene våre her. […]


  2. en 1967 ni havis du virkatetojn, fratojn -kun samaj koloroj kiel viaj du.
    La tigra havis nomon Fantomen kaj la nigrablanka havis la nomon Björn.Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: