h1

«Smakte det?» – Det å spise på restaurant

søndag 14. august 2011

Jeg lurer på noe: Hvorfor skal kelnere forstyrre midt under måltidet med et «smakte det?» eller tilsvarende? Noen som vet hvorfor? Er det noe man lærer spesielt i servitørutdanningen i Norge? Og hva er den faglige begrunnelsen for dette? Er det for eksempel dokumentert at terskelen for å klage på maten senkes på denne måten?

Jeg kan ikke huske å ha opplevd dette i utlandet, nemlig. I alle fall ikke nå i sommer (Danmark og Tyskland). Og det har faktisk vært veldig deilig å slippe. For meg holder det lenge om servitøren innimellom kommer på øyekontakt-avstand. Så får jeg nyte maten og samtalepartneren uten unødvendige avbrytelser. Og hvis de ønsker å spørre hvordan det smakte, kan de vel gjøre det når de rydder bordet?

Tenker med gru tilbake på den gangen vi som romantiske nykjærester slo til med en seksretters middag på en restaurant i Trondheim. Ikke fred å få…

2 kommentarer

  1. I USA, antagelig på grunn av hvor viktig tips er for servitørenes lønn, blir man ustanselig spurt om dette. Rekker knapt å ete.


  2. […] eitt einaste glas på heile denne litersflaska. Maten kom på bordet, og eg, som til liks med Judith alltid har vore så glad for å sleppe «smaker det»-inspeksjonane i utlandet (og det er til […]Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: