h1

Nera «Houdini»

fredag 30. januar 2015

Nera er ganske pågående når det gjelder det å komme seg fram der hun vil. Hun har for eksempel lært seg forskjellen på en dør som går ut og en dør som går inn, så det å komme seg gjennom en dør som står litt på gløtt er ikke noe problem uansett hvilken vei hun kommer. En dør som åpner innover dytter hun bare opp med pansernesen sin. I motsatt fall bruker hun labben og drar døra til seg.

En av overskapene på kjøkkenet i eksil-leiligheten er montert litt feil sånn at døra ikke går helt igjen. Det skapet åpner Nera uten problemer og hopper oppi. Her måtte vi til slutt sperre tilgangen fysisk. Det hindrer henne selvfølgelig ikke fra å prøve seg:

Her ble vi nødt til å ordne en provisorisk lås

Her ble vi nødt til å ordne en provisorisk lås

Det samme har vi også vært nødt til å gjøre på garderobeskapet på soverommet i leiligheten hjemme. De skapdørene lukker seg bare inntil, og det ikke noen låse-/stengemekanisme, så der har vi både festet sammen dører med strikk, og satt ting foran for at hun ikke skal komme seg inn.

I går la jeg merke til at skapdøra på soverommet i eksil-leiligheten stod litt på gløtt. Hm, glemte jeg å lukke den tidligere, tenkte jeg, og lukket skapdøra igjen. Disse skapdørene er av typen som holdes lukket med magnet, så jeg tenkte ikke på at Nera skulle kunne komme seg inn i dette skapet. Litt senere på kvelden stod skapdøra på gløtt igjen! Hm, kan Jardar ha glemt å lukke den?

Det var da jeg skulle legge meg på kvelden at mysteriet ble løst. Det var ikke folk som hadde glemt å lukke skapdøra, nei. Det var Nera som faktisk hadde klart å finne ut hvordan hun skulle åpne døra på tross av magnetlås.

I ettermiddag fikk jeg også festet det på film (Lisens: CC BY-NC-SA, lastet opp via Jardars VideoPress):

Og mens jeg sitter og skriver dette, finner Nera ut at hun kan bruke samme teknikk på det ene kjøkkenskapet:

Nera prøver seg på kjøkkenskapet

Nera videreutvikler teknikken, og prøver seg på kjøkkenskapet.

Og når Nera først er inne, tar det ikke lang tid før Tigris også er på plass.

Tigris er ikke sen og be når muligheten byr seg.

Tigris er ikke sen og be når muligheten byr seg.

ps. Ja, jeg vet at Houdini strengt tatt var utbryterkonge, men Nera har litt av de samme egenskapene 🙂

2 kommentarer

  1. […] har funne seg vel til rette, og inspiserer skapa våre anten vi vil eller ikkje. Sjå Judiths bloggpost med video av korleis Nera opnar skapdøra og bryt seg […]


  2. […] Det er bare en liten svart skygge med navn Nera. Som tidligere nevnt (og festet til video) har Nera lært seg å åpne skapdører nedenfra. Nå har hun videreutviklet […]Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: